Ενδοπεϊκες προθέσεις

penile-proesthesis300

 

Οι πεϊκές προθέσεις, είναι κυλινδρικά εμφυτεύματα από ειδικό υλικό (σιλικόνη, τιτάνιο και ειδικά πλαστικά), που τοποθετούνται εντός του αυλού των  σηραγγωδών σωμάτων του πέους (των κυλινδρικών σχηματισμών που γεμίζουν με αίμα και προκαλούν τη στύση), ανδρών με στυτική δυσλειτουργία,  όταν οι άλλες επιλογές θεραπείας (φάρμακα, ενδοπεϊκές ενέσεις, συσκευές κενού), έχουν αποτύχει ή δεν μπορούν να εφαρμοστούν στον ασθενή.

 

 

 

Τύποι προθέσεων

Υπάρχουν βασικά 2 τύποι

  • Απλές ημιάκαμπτες
  • «Φουσκωτές» 2 ή 3 στοιχείων

Οι απλές, αποτελούνται από 2 ημιάκαμπτους κυλίνδρους, που μπορούν να κάμπτονται και να ευθειάζονται από τον ασθενή, χωρίς να αυξομειώνεται ο όγκος τους. Αποτελούν φθηνότερη λύση, αλλά υπολείπονται λειτουργικά και αισθητικά των φουσκωτών.

Οι φουσκωτές είναι αρτιότερες τεχνολογικά, με πολύ καλό λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα. Είναι αυτές που χρησιμοποιούνται συνήθως και προσφέρουν πολύ υψηλά ποσοστά ευχαρίστησης τόσο στον άνδρα όσο και στη σύντροφό του. Αυτές αποτελούνται από κυλίνδρους που μπορούν να φουσκώνουν και να ξεφουσκώνουν προσομοιώνοντας έτσι με μεγάλη ακρίβεια τη λειτουργία της στύσης. Πέρα από τους δυο κυλίνδρους αποτελούνται από την ειδική βαλβίδα ενεργοποίησης και αναλόγως του τύπου από ένα συμπληρωματικό ρεζερβουάρ που περιέχει το ειδικό υγρό πλήρωσης. Επίσης οι νεότεροι τύποι έχουν πλέον ειδική επικάλυψη από αντιβιοτικά για να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος ανάπτυξης μικροβίων.